Program


ENERGIBOMB PÅ STRANDEN!

Falkenberg - Ej inplanerad 2021

NYHET! Nu ingår middag på hotellet på

lördagkväll och extra stor box till din häst att bo i.

 

Vem har inte drömt om att galoppera

längs en sandstrand? Strandgaloppen har varit mycket uppskattad sedan starten 2014! Passa på att konditions- och vattenträna din häst på naturligt bra underlag. Ta chansen och följ med!

 

Första passet sent på lördag em är ett kom-igång-pass

på stranden där hästarna får nosa på havet och vänja sig vid vågor som skummar och utloppen som rinner ut från strandkanten i havet till att börja med. Helgen lämpar sig väl för för hästar som behöver träna upp kondition, styrka och vänja sig vid vatten. Den är också utmärkt för att skapa bjudning hos hästen.

 

På söndagen skrittar vi till den härliga sandstranden igen för ridpass två. Ridturen startar i väl avvägt

tempo så att alla hänger med, sedan sträcker vi ut i galopp längs med havet. Vill du, kan du passa på att hoppa över utloppen som liknar vattenfyllda diken. Hästarna skrittas av ordentligt efter ridpasset. Dagen

avslutas med picknicklunch före hemresa.

 

Boende är på Hotell Vesterhavet (del i flerbäddsrum) och din häst bor i stor, ströad box i gäststall nära stranden. Middag på hotellet på lördag kväll, hotellfrukost, sänglinne, handdukar och lunch ingår.

 

PROGRAM

Lördag: Em Kom-igång-pass på stranden. Middag på kvällen på hotellet.

 

Söndag: Hotellfrukost. Fm Strandgalopp. Avslutning

med pickniklunch.

 

PRIS: 1595 kr

Extra natt (begränsat antal): 865 kr (förbokas)

Extra natt är lämplig för dig med unghäst eller för dig som helt enkelt bara vill koppla av lite extra. För de som kommer redan på fredagen skrittar vi ner till stranden på lördag morgon och bekantar oss lite med omgivningarna och havet. Extranatten är inklusive hotellfrukost (middag och lunch ingår ej).

 

 

BOKA NU!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50+ KURS

Grevagårdens Hästsportcenter, Skövde
17-19 september 2021 –  2 platser lediga!


Vi upprepar succén med vår 50+ kurs, en kurs bara för oss över 50 år! Ja du läste rätt, ta med legitimation och visa före urlastning :) Ta chansen att träffa ett gäng som delar gemensamt intresse, hästar! Här är det tillåtet att snacka häst och att luncha i ridbyxor. Träningen passar alla nivåer och inriktningar, vi delar in oss i grupper efter erfarenhet.


Grevagårdens Hästsportcenter är Västsveriges finaste och mest kompletta anläggning med flera ridhus och först-klassiga utebanor av högsta standard.


Du bor i tvåbäddsrum (med del i dusch och toalett) på Ryttarhotellet med promenadavstånd från gäststall där din häst står uppstallad i ströad box. Under kursen äter vi god mat lagad av Grevagården. Frukost, lunch middag och fika ingår i priset, sänglinne och handdukar medtages. På lördagen ingår ett yogapass som leds av kunniga yogainstruktören Thilde Persson. Fokus är övningar för att bli mjukare och följsammare på hästryggen. Du kommer att märka resultat!


Träningen på kursen hålls av B-tränarna Lotta Wahlborg och Åsa Nyström. Lotta Wahlborg är banbyggare och stildomare, utbildad level 2 ridlärare och har meriter upp till svår hoppning. Åsa Nyström har dressyrlektioner för alla nivåer och tävlar själv upp till Grand Prix. 2010 blev Åsa uttagen till Ridsportförbundets elitgrupp med hästen Walkman.

På kursen väljer du mellan att rida i mindre grupp alla pass eller att inleda med en privat dressyrlektion på fredag för Åsa eller Lotta.


Du väljer sedan själv inriktning på lördag och söndag (bokas i förhand).

Inriktning 1: Tema dressyr. Dressyrträning i mindre grupper för Åsa. Inledande pass är ett kom-igång-pass (ej hoppning) för Lotta (om du inte väljer privat träning)

Inriktning 2: Tema markarbete, bom-/låghöjdsträning. Träning i mindre grupper för Lotta


PROGRAM

Fre em:
Ankomst
Individuellt dressyr-/markarbetespass för Åsa eller Lotta alternativt Markarbete kom-igång-pass max 5 pers/grupp för Lotta

Kväll:

Middag

Lö fm:

Dressyrpass Åsa, mindre grupp alt Låghöjdshoppning- eller bomträning för Lotta i mindre grupp

Lunch

Em:

Yogapass med Thilde

Skrittur i Grevagårdens underbara omgivningar på sandvägar och i skog.
Kväll:
Middag och teori med träningsplanering för dig och din häst på kvällen.

Sön fm:

Dressyrpass Åsa, i mindre grupp uppridning av valfritt program med stöd av instruktör,

avslutas med individuell feedback

alternativt Banhoppningspass Lotta med hoppning av bana på valfri höjd (från bom) med stöd av instruktör, avslutas med individuell feedback.

Lunch med summering och avslutande teori, avresa.


Pris fre-sön: 3350 kr. Inklusive privatlektion första dagen 3550 krBOKA NU!

 


POSITIV MARKTRÄNING - Ej inplanerad

Ellen Ofstad

Tryck och eftergift utan stress och press

Det vanliga sättet att lära en häst att ge efter för tryck är att lägga till trycket och därefter öka det tills hästen ger rätt respons. Detta sätt är inte bara ett pedagogiskt sätt att lära hästen rätt svar, det leder också till att hästen ser signalen som något negativt i sig själv efter den förstått vad den betyder.

 

På kursen Postiv markträning går vi igenom hur man kan förklara för hästen vad en signal betyder utan att göra det obehagligt för den. Tvärtemot, hur vi förklarar för den utan att stressa den och därefter belöna den för rätt respons då lär sig hästen mycket snabbare, kommer ihåg svaret bättre och inte minst ser den signalen som positiv och svarar med större glädje och villighet.

 

Tryck och eftergift är vår allra vanligaste signal till hästen när vi tränar dem. När vi rider använder vi till exempel skänklar och tyglar som består av att vi lägger till tryck och ger eftergift när hästen svarar korrekt. Från marken använder vi grimskaft och igen använder vi tryck för att få hästen att gå eller stanna. Vi lyfter hästens hovar med trycksignal och vi använder trycksignaler i longering o s v.

 

Att veta hur man förklarar och motiverar hästen för signalerna är en viktig nyckel för att få en häst som inte bara svarar med lätthet och villighet, hästen kommer också att bli mycket mer positiv till själva arbetet vi ber den om att göra, något som leder till mindre stress och spänningar både för hästen och för människan som hanterar den.

 

Övningar för både hästar och deltagare

På kursen får du lära dig övningar som du använder för att lära hästen att svara för ett lätt tryck. Alla hästar är unika och du får se olika övningar på olika hästar så att du kan anpassa träningen till din egen häst. En viktig del i upplägget är att deltagarna gör övningar med varandra så man får tränat in rätt teknik för att göra det med hästen. Den här kursen kan du vara med på även utan egen häst. Kursen utgör en god grund för att fortsätta med en träningshelg där du tränar individuellt med din egen häst.

 

Seminarieformat

Denna kurs är upplagd så att alla deltager på lika villkor oavsett om man har med sig sin häst eller inte.

 

Hästarna som väljs ut till kursen räknas som "kursmaterial" och ska kunna användas av andra deltagare än den som tog med hästen. Det är inga begränsningar på antalet deltagare och det väljs ut 6 hästar som är med under kursen. Kursen är två dagar.

 

Ellen ger dig verktygen under två dagar och du får vara med om en spännande resa som stärker din och hästens relation och ger en häst som lyssnar för små signaler.

 

Om du väljer att övernatta under kursen är boendet på Älgbergets Bed & Breakfast ett par minuters bilväg från Stall Hamra. På Älgbergets Bed & Breakfast ingår frukostbuffé, sänglinne, handdukar och slutstädning. Du kan boka enkelrum mot tillägg i mån av plats.

 

På alla kurspaketalternativ kan du välja att boka till matpaket. I matpaket 1 ingår 2 luncher och 2 middagar. I matpaket 2 ingår 2 luncher och 1 middag.

 

Om din häst blir utvald till kursen tillkommer uppstallningskostnad från 200-500 kr.

 

PROGRAM

Fredag: Middag på kvällen

Lördag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning. Middag på kvällen.

Söndag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning

 

PRIS (uppstallning tillkommer om din häst blir utvald)

Kurspaket 1

Kurs utan boende (matpaket kan köpas till). lördag-söndag 2025 kr

 

Kurspaket 2

Inkl boende i flerbäddsrum på Älgbergets Bed & Breakfast (frukostbuffé, sänglinne, handdukar och slutstädning). Matpaket kan köpas till.

fre-sön: 2725 kr

lördag-söndag: 2375 kr

 

Matpaket 1

Fre-sön 400 kr, 2 middagar och 2 luncher

Matpaket 2

Lö-sön 300 kr, 1 middag och 2 luncher

 

Tillägg om din häst blir utvald, läggs på slutfaktura

Uppstallning i utebox med tillgång till grushage (kostnad för ev extraströ tillkommer)

fre-sön: 500 kr

lördag-söndag 250 kr

 

"Uppstallning" enbart grushage

fre-sön: 200 kr, lördag-söndag 100 kr