Program

ENERGIBOMBEN!

terrängträning med strandgalopp

Falkenberg - återkommer våren 2018!

 

NYHET! Nu ingår middag på hotellet på lördagkväll

 

Vår mest uppskattade helgkurs!

Vem har inte drömt om att galoppera längs en sandstrand? Ta chansen och följ med! Första dagen med träning på Falkenbergs Ortens Ryttarförenings anläggning för Jenny Keller auktoriserad C-tränare i fälttävlan. Jenny är stildomare och utbildad coach. Perfekt för att ge dig och din häst god träning på terrängbanan!

 

Första passet är ett kom-igång-pass på terrängbanan. Eftermiddagen spenderas på terrängbanan, vi delar in oss i grupper efter erfarenhet. Terrängbanan bjuder på varierande hinder upp till debutant nivå. Helgen lämpar sig väl för unghästar och ryttare som vill prova på terränghoppning.

 

På söndagen skrittar vi till Falkenbergs härliga sandstrand. Ridturen startar i väl avvägt tempo så att alla hänger med, sedan sträcker vi ut i galopp längs med havet. Hästarna skrittas av ordentligt efter ridpasset. Dagen avslutas med picknicklunch.

 

Boende är på Hotell Vesterhavet (del i flerbäddsrum, enkel eller dubbelrum mot tillägg) och din häst bor i ströad box i gäststall intill terrängbanan. Hotellfrukost, sänglinne, handdukar, lunch och middag ingår i priset.

 

PROGRAM

Lördag: Fm Kom-igång-pass på terrängbanan. Lunch. Em Terrängpass. Middag på kvällen på hotellet.

Söndag: Fm Strandgalopp. Avslutning med pickniklunch.

 

 

FÄLTTÄVLANSKURS – Återkommer våren 2019

med uteritt på Hermanstorp, Falkenberg

 

Kicka igång säsongen på en bra bana för en av Sveriges bästa tränare! Vårkursen i fälttävlan har blivit en tradition där hästar och ryttare utvecklas enormt under en helg.

 

Nu kommer Ulf Johansson tillbaka. Passa på att träna igen eller ta chansen om du missade förra kursen. Träningen är på Hermanstorps terrängbana med chans att prova på många olika hindertyper. Hinder för alla nivåer, kanske med Västsveriges allra bästa vattenhinder?

 

Träning för auktoriserade A-tränaren Ulf Johansson med högsta kompentens och tävlingserfarenhet från bland annat VM. Med en fantastisk tränarpedagogik lyfts du och din häst till ett ännu bättre resultat. Vi delar in i grupper efter erfarenhet. Grupperna är små vilket gör att du får tid till utveckling.

 

Ulf har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bl a ridit VM, vunnit SM och NM. Han har flera placeringar i internationell fälttävlan. Ulf har haft flera coach uppdrag på landslagsnivå, det senaste var som coach åt Irlands Young riders lag på EM i Pardubiche-06. Sitt uppdrag som headcoach för dem sträckte sig fram till och med EM i Blair Castle-07. Ulf har även kunskaper i hur ryttarens fysiska träning påverkar ekipagets gemensamma prestation och är författare till boken "Ryttare är idrottare".

 

Boendet är på Bed & Breakfast i flerbäddsrum och din häst bor i en ströad box utanför (extra strö kan köpas till). Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset. Sänglinne finns, men handdukar medtages. Möjlighet att ta fälttävlanskortet för dig som deltager alla träningspass.

 

PROGRAM

Fredag: Em Uteritt i Hermanstorps natursköna omgivningar. Ta chansen att njuta av en ny ridväg!

Middag på kvällen.

 

Lördag: Fm Terrängpass 1. Lunch. Em Terrängpass 2. Middag på kvällen.

 

Söndag: Fm Terrängpass 3. Pickniklunch. Em: Terrängpass 4, rid en hel bana.

 

Pris: 4375 kr

lör- sön 3725 kr

Möjlighet till heldagsträning finns - pris på förfrågan

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMMUNIKATION OCH MOTIVATION

Ellen Ofstad

Stall Hamra, Ucklum,Stenungsund

Återkommer våren 2018!

Fler kursplatser kommer

Att bli hästens ledare kräver inte att man agerar med militär precision eller att man jagar hästen runt i en cirkel; det handlar om att förstå hur man använder sitt kroppsspråk och hur man tyder hästens språk. Det är inte bara möjligt att lära sig detta, det är roligt också! Källa: Ellen Ofstad (ellenofstad.com)

 

På denna kurs lär du dig att läsa hästens kroppsspråk och använda ditt eget så att hästen lättare förstår vad du vill. Till exempel lär du dig hur hästen följer dig lös utan att du leder den i grimma och grimskaft eller i träns. Du lär dig hur din position i förhållande till hästen påverkar den, hur du fångar hästens uppmärksamhet och motiverar den att vilja vara med dig. Den här kursen kan du även vara med på om du inte har egen häst.

 

Seminarieformat

Denna kurs är upplagd så att alla deltager på lika villkor oavsett om man har med sig sin häst eller inte. Det är My Challenge Häst- & Ridrrangemangs första kurs där du har chansen att vara med utan tillgång till egen häst.

 

Hästarna som väljs ut till kursen räknas som "kursmaterial" och ska kunna användas av andra deltagare än den som tog med hästen. Det är inga begränsningar på antalet deltagare och det väljs ut 6 hästar som är med under kursen. Kursen är två dagar.

 

Ellen ger dig verktygen under två dagar och du får vara med om en spännande resa som stärker din och hästens relation.

 

Du väljer mellan Kurspaket 1 eller Kurspaket 2. I båda paketen ingår mat, men i Kurspaket två ingår även boende på Älgbergets Bed & Breakfast ett par minuters bilväg från Stall Hamra som är bekvämare. På Älgbergets Bed & Breakfast ingår frukostbuffé och du kan boka enkelrum mot tillägg. Du tar med eget sänglinne och handdukar. På Älgbergets Bed & Breakfast ingår slutstädning.

 

Om din häst blir utvald till kursen tillkommer uppstallningskostnad från 100-400 kr.

 

PROGRAM

Fredag: Middag på kvällen

Lördag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning. Middag på kvällen.

Söndag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning

 

 

 

 

 

HOPPKURS

Grevagårdens Hästsportcenter, Skövde 11-13 maj och 21-23 september

 

De tidigare kurserna har varit succé! Under 2018 erbjuder vi två nya tillfällen. Utvecklande intensivkurs i banhoppning för auktoriserade B-tränaren Lotta Wahlborg med stor pedagogik, känsla och tävlingserfarenhet från svår hoppning. Helgen vänder sig till dig som vill förbättra banhoppningen med din häst. Kursen passar alla nivåer, vi delar in oss i grupper efter erfarenhet. Träningspassen är i förstklassig miljö med högsta standard på ridbanor och ett rikt hindermaterial. Du kommer att märka resultat!

 

Grevagårdens Hästsportcenter är Västsveriges finaste och mest kompletta anläggning med flera ridhus och utebanor i naturskön miljö.

 

Du bor i tvåbäddsrum på Ryttarhotellet på promenadavstånd från gäststallet där din häst står uppstallad i ströad box. Under kursen äter vi god mat lagad av Grevagården. Frukost, lunch middag och ingår i priset, sänglinne och handdukar medtages.

 

På fredagen rider vi ett markarbetespass som lägger grunden inför lördagens hopp-pass. I samband med middagen får vi ett teoripass av Lotta.

 

PROGRAM

Fredag: Em Pass 1 - markarbete. Middag och teori på kvällen.

 

Lördag: Fm Pass 2 - hoppning. Lunch. Em Pass 3 - uteritt i underbara omgivningar på sandvägar och i skog. Middag och teori med träningsplanering för dig och din häst på kvällen.

 

Söndag: Fm Pass 4 -hoppning. Lunch.

 

Pris: 2950 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved