Program

HOPPKURS

Grevagårdens Hästsportcenter, Skövde 11-13 maj och 21-23 september

De tidigare kurserna har varit succé! Under 2018 erbjuder vi två nya tillfällen. Utvecklande intensivkurs i banhoppning för auktoriserade B-tränaren Lotta Wahlborg med stor pedagogik, känsla och tävlingserfarenhet från svår hoppning. Helgen vänder sig till dig som vill förbättra banhoppningen med din häst. Kursen passar alla nivåer, vi delar in oss i grupper efter erfarenhet. Träningspassen är i förstklassig miljö med högsta standard på ridbanor och ett rikt hindermaterial. Du kommer att märka resultat!

 

Grevagårdens Hästsportcenter är Västsveriges finaste och mest kompletta anläggning med flera ridhus och utebanor i naturskön miljö.

 

Du bor i tvåbäddsrum på Ryttarhotellet på promenadavstånd från gäststallet där din häst står uppstallad i ströad box. Under kursen äter vi god mat lagad av Grevagården. Frukost, lunch middag och ingår i priset, sänglinne och handdukar medtages.

 

På fredagen rider vi ett markarbetespass som lägger grunden inför lördagens hopp-pass. I samband med middagen får vi ett teoripass av Lotta.

 

PROGRAM

Fredag: Em Pass 1 - markarbete. Middag och teori på kvällen.

 

Lördag: Fm Pass 2 - hoppning. Lunch. Em Pass 3 - uteritt i underbara omgivningar på sandvägar och i skog. Middag och teori med träningsplanering för dig och din häst på kvällen.

 

Söndag: Fm Pass 4 -hoppning. Lunch.

 

Pris: 2950 kr

 

POSITIV MARKTRÄNING

Ellen Ofstad, Stall Hamra, Ucklum,

15-17 juni - inställt

Tryck och eftergift utan stress och press

Det vanliga sättet att lära en häst att ge efter för tryck är att lägga till trycket och därefter öka det tills hästen ger rätt respons. Detta sätt är inte bara ett pedagogiskt sätt att lära hästen rätt svar, det leder också till att hästen ser signalen som något negativt i sig själv efter den förstått vad den betyder.

 

På kursen Postiv markträning går vi igenom hur man kan förklara för hästen vad en signal betyder utan att göra det obehagligt för den. Tvärtemot, hur vi förklarar för den utan att stressa den och därefter belöna den för rätt respons då lär sig hästen mycket snabbare, kommer ihåg svaret bättre och inte minst ser den signalen som positiv och svarar med större glädje och villighet.

 

Tryck och eftergift är vår allra vanligaste signal till hästen när vi tränar dem. När vi rider använder vi till exempel skänklar och tyglar som består av att vi lägger till tryck och ger eftergift när hästen svarar korrekt. Från marken använder vi grimskaft och igen använder vi tryck för att få hästen att gå eller stanna. Vi lyfter hästens hovar med trycksignal och vi använder trycksignaler i longering o s v.

 

Att veta hur man förklarar och motiverar hästen för signalerna är en viktig nyckel för att få en häst som inte bara svarar med lätthet och villighet, hästen kommer också att bli mycket mer positiv till själva arbetet vi ber den om att göra, något som leder till mindre stress och spänningar både för hästen och för människan som hanterar den.

 

Övningar för både hästar och deltagare

På kursen får du lära dig övningar som du använder för att lära hästen att svara för ett lätt tryck. Alla hästar är unika och du får se olika övningar på olika hästar så att du kan anpassa träningen till din egen häst. En viktig del i upplägget är att deltagarna gör övningar med varandra så man får tränat in rätt teknik för att göra det med hästen. Den här kursen kan du vara med på även utan egen häst. Kursen utgör en god grund för att fortsätta med en träningshelg där du tränar individuellt med din egen häst.

 

Seminarieformat

Denna kurs är upplagd så att alla deltager på lika villkor oavsett om man har med sig sin häst eller inte.

Hästarna som väljs ut till kursen räknas som "kursmaterial" och ska kunna användas av andra deltagare än den som tog med hästen. Det är inga begränsningar på antalet deltagare och det väljs ut 6 hästar som är med under kursen. Kursen är två dagar.

Ellen ger dig verktygen under två dagar och du får vara med om en spännande resa som stärker din och hästens relation och ger en häst som lyssnar för små signaler.

Om du väljer att övernatta under kursen är boendet på Älgbergets Bed & Breakfast ett par minuters bilväg från Stall Hamra. På Älgbergets Bed & Breakfast ingår frukostbuffé, sänglinne, handdukar och slutstädning. Du kan boka enkelrum mot tillägg i mån av plats.

 

På alla kurspaketalternativ kan du välja att boka till matpaket. I matpaket 1 ingår 2 luncher och 2 middagar. I matpaket 2 ingår 2 luncher och 1 middag.

Om din häst blir utvald till kursen tillkommer uppstallningskostnad från 200-500 kr.

PROGRAM

Fredag: Middag på kvällen

Lördag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning. Middag på kvällen.

Söndag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning

PRIS (uppstallning tillkommer om din häst blir utvald)

Kurspaket 1

Kurs utan boende (matpaket kan köpas till). lördag-söndag 2025 kr

Kurspaket 2

Inkl boende i flerbäddsrum på Älgbergets Bed & Breakfast (frukostbuffé, sänglinne, handdukar och slutstädning). Matpaket kan köpas till.

fre-sön: 2725 kr

lördag-söndag: 2375 kr

Matpaket 1

Fre-sön 400 kr, 2 middagar och 2 luncher

Matpaket 2

Lö-sön 300 kr, 1 middag och 2 luncher

Tillägg om din häst blir utvald, läggs på slutfaktura

Uppstallning i utebox med tillgång till grushage (kostnad för ev extraströ tillkommer)

fre-sön: 500 kr

lördag-söndag 250 kr

"Uppstallning" enbart grushage

fre-sön: 200 kr, lördag-söndag 100 kr

 

FÄLTTÄVLANSKURS – Återkommer våren 2019

med uteritt på Hermanstorp, Falkenberg

 

Kicka igång säsongen på en bra bana för en av Sveriges bästa tränare! Vårkursen i fälttävlan har blivit en tradition där hästar och ryttare utvecklas enormt under en helg.

 

Nu kommer Ulf Johansson tillbaka. Passa på att träna igen eller ta chansen om du missade förra kursen. Träningen är på Hermanstorps terrängbana med chans att prova på många olika hindertyper. Hinder för alla nivåer, kanske med Västsveriges allra bästa vattenhinder?

 

Träning för auktoriserade A-tränaren Ulf Johansson med högsta kompentens och tävlingserfarenhet från bland annat VM. Med en fantastisk tränarpedagogik lyfts du och din häst till ett ännu bättre resultat. Vi delar in i grupper efter erfarenhet. Grupperna är små vilket gör att du får tid till utveckling.

 

Ulf har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bl a ridit VM, vunnit SM och NM. Han har flera placeringar i internationell fälttävlan. Ulf har haft flera coach uppdrag på landslagsnivå, det senaste var som coach åt Irlands Young riders lag på EM i Pardubiche-06. Sitt uppdrag som headcoach för dem sträckte sig fram till och med EM i Blair Castle-07. Ulf har även kunskaper i hur ryttarens fysiska träning påverkar ekipagets gemensamma prestation och är författare till boken "Ryttare är idrottare".

 

Boendet är på Bed & Breakfast i flerbäddsrum och din häst bor i en ströad box utanför (extra strö kan köpas till). Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset. Sänglinne finns, men handdukar medtages. Möjlighet att ta fälttävlanskortet för dig som deltager alla träningspass.

 

PROGRAM

Fredag: Em Uteritt i Hermanstorps natursköna omgivningar. Ta chansen att njuta av en ny ridväg!

Middag på kvällen.

 

Lördag: Fm Terrängpass 1. Lunch. Em Terrängpass 2. Middag på kvällen.

 

Söndag: Fm Terrängpass 3. Pickniklunch. Em: Terrängpass 4, rid en hel bana.

 

Pris: 4375 kr

lör- sön 3725 kr

Möjlighet till heldagsträning finns - pris på förfrågan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMMUNIKATION OCH MOTIVATION, Ellen Ofstad

Grevagårdens Hästsportcenter, Skövde 25-27 maj - inställt

Att bli hästens ledare kräver inte att man agerar med militär precision eller att man jagar hästen runt i en cirkel; det handlar om att förstå hur man använder sitt kroppsspråk och hur man tyder hästens språk. Det är inte bara möjligt att lära sig detta, det är roligt också! Källa: Ellen Ofstad (ellenofstad.com)

 

På denna kurs lär du dig att läsa hästens kroppsspråk och använda ditt eget så att hästen lättare förstår vad du vill. Till exempel lär du dig hur hästen följer dig lös utan att du leder den i grimma och grimskaft eller i träns. Du lär dig hur din position i förhållande till hästen påverkar den, hur du fångar hästens uppmärksamhet och motiverar den att vilja vara med dig. Den här kursen kan du även vara med på om du inte har egen häst.

 

Seminarieformat

Denna kurs är upplagd så att alla deltager på lika villkor oavsett om man har med sig sin häst eller inte. Det är My Challenge Häst- & Ridrrangemangs första kurs där du har chansen att vara med utan tillgång till egen häst.

 

Hästarna som väljs ut till kursen räknas som "kursmaterial" och ska kunna användas av andra deltagare än den som tog med hästen. Det är inga begränsningar på antalet deltagare och det väljs ut 6 hästar som är med under kursen. Kursen är två dagar.

 

Ellen ger dig verktygen under två dagar och du får vara med om en spännande resa som stärker din och hästens relation.

 

Om du väljer att övernatta under kursen är boendet på Grevagårdens Ryttarhotell i flerbäddsrum med promenadavstånd till ridhus och gäststall. Det ingår frukost och slutstädning. Sänglinne och handdukar tar du med dig själv. Du kan boka enkelrum mot tillägg i mån av tillgång.

 

På alla kurspaketalternativ kan du välja att boka till matpaket. I matpaket 1 ingår 2 luncher och 2 middagar. I matpaket 2 ingår 2 luncher och 1 middag.

Om din häst blir utvald till kursen tillkommer uppstallningskostnad från 200-400 kr.

 

PROGRAM

Fredag: Middag på kvällen

Lördag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning. Middag på kvällen.

Söndag: Fm träning med olika hästar, lunch. Em fortsättning

 

PRIS (uppstallning tillkommer om din häst blir utvald)

Kurspaket 1

Kurs utan boende lördag-söndag 2025 kr (matpaket kan köpas till)

Kurspaket 2

Inkl boende i flerbäddsrum på Grevagårdens Ryttarhotell (frukost och slutstädning ingår, sänglinne och handdukar medtages).

fre-sön: 2595 kr

lördag-söndag: 2295 kr

Matpaket 1

Fre-sön 400 kr, 2 middagar och 2 luncher

Matpaket 2

Lö-sön 300 kr, 1 middag och 2 luncher

 

Tillägg om din häst blir utvald, läggs på slutfaktura

Uppstallning i box:

fre-sön: 400 kr

lördag-söndag: 200 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved